Isnin, 2 Mei 2016

Soft matte lip cream by FAME COSMETICS sabah


MUA : henna_by_dzara
yang berminat nak henna
casing pun henna
MUA boleh la ke INTSAGRAM dia..

i nak promote FAME COSMETICS 
soft matte lip cream je
ada 5 warna..
boleh pilih-pilih
nak semua pun boleh

satu RM29 sahaja!









agen fame cosmetics
agen soft matte lip cream area sabah
free cod kota kinabalu, papar dan beaufort

contact saja
0138782330

Isnin, 25 April 2016

after long being hiatus again!!

special rebet untuk Premium Beautiful
dapatkan rebet rm150
mana-mana series



promosi sehingga 30 Jun 2016
bah kalau berlawa sebelum raya
jom try..

banyak manfaatnya
kalau Google
pasti tertarik
previous entri pun sudah banyak dikongsikan

saya pengguna sejak 2011
ternyata kualiti
bertahan sehingga kini 2016
asal ja ikut langkah penjagaan yang betul

dan

untuk pengetahuan semua
MC or mineral coffee
akan berlaku rebrand
nama je berubah
khasiat tetap sama
MIN Kaffe


untuk tempahan
boleh la 
wa 0138782330

Isnin, 15 Februari 2016

Winner readder's choice awards 2015


wanna try??
just whatsapp 
0138782330

Dapatkan rebat bersama premium beautiful!


kualiti?
i dah guna since 2011
until now..
and kualiti alhamdulillah
berbaloi-baloi..

kalau beli hp / gadget dari 2011
sampai sekarang..
agak-agak mesti dah pernah tukar sekali dua kan?

tak pe..
dengan PB
cantik dalam luar..
lepas tu..
boleh guna terus set berpantang
kan??

kelebihannya tak perlu dibincangkan lagi..
rata-rata dah tau..
nak mencuba??

whatsapp
0138782330

Sabtu, 14 November 2015

testimoni.....

pengguna tegar
Bio Seleza
Shampoo Marine Essence
Mineral Coffee


bah..
asyik bagi testimoni orang..baca testi orang ja kita ni kan..
so.. how about your testimoni??

kan??

rasanya
tak pernah lagi cerita pengalaman minum mineral coffee
starting dia release hari tu..
masya Allah
memang kena berkejar-kejar nak rebut stock
sabun marrine essence tu pun
berminggu2 habis..
kena rajin call..ada stock baru la turun ambil..
memang laku gila..
of course orang guna sebab menang memakai..
kan..
seketul sabun mau2 RM38 masa tu
rm38..
berapa banyak sabun boleh beli??
sabun mandi + sabun pencuci kain top plus softner lagi kan??
kan?? maybe ada lagi balance la tu duit bikin beli pisang cheesee
rm4


pss..kasi terliur kejap.. hihi

tapi..mahal-mahal tu sabun
ada juga yang mau beli??

okeh
meh dengar owner punya site punya testi..

banyak kegunaan tu sabun marrine essence..
jangan ja bikin cuci baju..
manyakkkkk rugi maaa
bagus sental-sental badan sama muka..
banyak manfaat kan?

muka eh?
yup.. pernah jadikan sabun pencuci muka
lama juga memakai..
tapi bila tukar pergi one set punya produk..
so i stop..bukan sebab x bagus..
sebab mau kasi lagi bagus kesan penggunaan tu skin care la kan..
hihi
paling best tu sabun..
memang sebab kelembapan..
memang terasa lembap
dan baunyaaa...
owh ya..


bukan yang jenis cecair tu..
pernah cuba..tapi lebih suka yang di atas..

shampoo..
kalau kita try semua di pasaran..
of course bukan semua ngam sama kulit kepala kita kan
macam juga pencuci muka.. kan..
kulit kepala saya x ngam tu shampoo
tapi nanti mau try again la
mau tau hormon berubah lepas jadi Ibu ni kan
haha

Mineral Coffee..
ini barang..memang pengguna tegar juga
entah berapa kotak habis di beli
sampai la preggy
stop dulu..
rupanya..boleh je minum... next time la minum..
sebab bole bikin kasi cantik HB untuk yang bermasalah dengan HB
tapi alhamdulillah
x pernah ada masalah sepanjang mengandung hari tu
HB 12-13
alhamdulillah
bagusnya kopi tu..
bikin segarrrrrr sepanjang hari..
kureng sikit mengantuk2 di siang hari..
sedap + mengenyangkan...


lama stop..
now sudah bermula semula..
owh ya..untuk yang suka berdugal orang sabah bilang
or gastik
recommended sangat
sepanjang minum..
x da tu dugal2 pagi-pagi..

what else..
premium beautiful..
stil menggunakan..
keadaan kain masih okay..
later i upload pic after 4 tahun guna 
memang alhamdulillah
x da lusuh 
kalau penjagaannya sangat rapi...!
macam yang saya cerita dulu
DUA sebab utama saya beli tu PB yang mahal gila
buncit.. paling cepat setel la kalau guna
pergh..slim okeh masa pakai secara berdisiplin..
n sebab sakit pinggang
masa bujang travel almost 200km setiap hari..
alhamdulillah..
x da sakit pinggang..
slim tak payah cakap la..
berkesan..

ada yang mungkin beli
bilang x juga slim2..
mungkin ada sebab
pakai x secara berdisiplin..
kurang minum air..
kalau betul pakai secara disiplin..
mesti x rugi membeli..
2k plus plus
dari 2010 - 2015 dan seterusnya
masih boleh memakai...
kan menang memakai..

BBplus..
memang membantu untuk
 1. bikin awet muda
2. putih dan berseri
3. kalau pakai make up..nampak kelainan sebab produk lebih absorb
3. bertenaga ( mungkin...)

ok cukup dulu..
next time sambung cerita lagi..





Rabu, 11 November 2015

Manfaat Mineral Coffee


Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Ramuan Utama :
kopi Robusta, garam buluh

Cara Penggunaan :
Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

Testimoni Premium Beautiful (repost)

Testimoni Premium Beautiful 2014

Selasa, 10 November 2015

Lagi Testimoni Bio Seleza ..

Testimoni 1..



Testimoni 2



Testimoni 3


Testimoni 4..
kot la korang punya testimoni pulak kan..
:p

sebarang pertanyaan
tempahan
sample
just whatsapp/telegram
0138782330/0178158315

Isnin, 9 November 2015

Testimoni Bio Seleza

Sebelum nak heboh-hebohkan kebaikan yang orang lain
adalah lebih afdal kita warkan testimoni sendiri
kan?

since dah beranak satu hari tu
memang lama terstop blog ni
nak ke stokis agak jarang
mungkin sebab kesibukan menjaga anak dan bekerja kan
so menyebabkan agak lambat nak try Bio Seleza ni sendiri

akhirnya
minggu lepas dah berkesempatan nak mencuba sendiri

mulanya begini..
agaknya memang kalau dah lepas bersalin
aturan kitaran haid kita macam x berapa nak betul kan
gangguan hormon segala bagai kan..
dan sejak dari mengandung..
aku memang pengguna tegar pantiliner
tak boleh kalau tak guna
sampai sekarang..

cuma bermulanya minggu lepas
aku start baca-baca testimoni orang
yang dah memang pengguna tegar bio seleza
ye la..mahal nak dibandingkan harga pad/pantiline di pasaran kan..
ko boleh beli 4 kali ganda
TAPI
tanpa sebarang manfaat!
pakai buang
pakai buang
dah memang barang pakai buang
buat apa beli mahal-mahal??

okeh
so i tukar mind set
pakai + buang + manfaat !
MANFAAT..
higjlight kat situ...
macam istilah makan..
kekadang nak makan mahal-mahal..buang juga kan
makan murah buang juga
jadi angin ke pepejal  cecair ke..kira buang juga la kan..hihi
tapi kepuasaan makan yang sedap kita dapat
kan?

so dah memang kalau belu pad / pantiliner ni
pakai buang juga
tapi dengan Bio Seleza dapat manfaat..
so rugi tak?
for me..beruntung la..
so apa manfaat yang i dapat setelah menggunakan Bio Seleza selama seminggu?
seminggu je baru..rilek la..
tak banyak nak cerita..hihi

memula aku cuba dengan 

pantiliner..
sekotak ada 6 pack which is 1 pack ada 30 pcs
rm25 la se pek

mahal juga la dibanding dengan pasaran..
tapi kebaikan yang aku dapat setelah tak sampai 6 penggunaan..

kelancaran semasa period
since lepas bersalin tu
kalau datang period
dia macam main-main..
i mean.. ko tertanya-tanya dalam hati
memula ada sign..
pastu jap lagi petang ke malam..
tak ada..
esok ada sikit..
pastu malam baru keluar yang menyedarkan aku
owh..sah la period
hah macam tu sekali..
gitu la kitarannya lepas bersalin ni..
FYI aku tak ada ambil sebarang pil atau perancang termasuk suntikan..
sepatutnya tak ada la gangguan hormon kan...

so lepas guna pad 3 hari..
masa petang tu
baru sedar..
owh period dah!!
memang keluar banyak..
tak payah dah nak terpikir-pikir lagi macam sebelum ni kan..

masa tu..
ala menyesal tak beli yang mixed
boleh mencuba kan..
tapi hari minggu
stokis memang tutup pun..

so guna kebijaksanaan..
aku amik pantiliner
tempek atas pad..
hah boleh??
boleh je..supaya manfaat dari bio seleza tu masih dapat kan..

sign untuk nak period pun x berapa nak rasa
biasanya akan migrain2 sikit..
ni tak ada..tu yang tak sedar
so mungkin di situ katanya
perlancaran darah berlaku..

so petang esoknya
baru beli yang ni..
mixed
terkandung..
2 pantiliner
2 day safe
1 night safe
1 night safe ( extra long)


so petang tu terus try..
hasilnya
betul la kuasa penyerapan yang baik
sampai rasa..betul ke period ni..
ke darah tak banyak keluar kan..
bila cek..
ok je macam biasa
memang rasa keringggggggg sangatttt!!
ko keselesaan  yang tinggi kita dapat masa tengah bendera merah ni..

lepas tu baru timbul penyesalan..
napa la tak suruh hubby beli bios seleza masa pantang hari tu
sebab jahitan lambat baik,,mungkin kawasan tu always lembap kan
agaknya kalau guna bio seleza
cepat sikit baiknya kan..

so tu la kebaikan yang aku dapat setelah 3 hari menggunakan pantiliner bio seleza
dan 1 malam menggunakan pad..

dah habis stok..
tak pe..let go je kawan-kawan yang nak try
aku nak beli lagi..
memang menang memakai!